Baritoni Arttu Kataja aloitti musiikkiopinnot 9-vuotiaana instrumenttinaan oboe. Mikkelin Musiikkiopistossa alkaneet lauluopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Jorma Hynnisen oppilaana. Arttu Kataja voitti Kangasniemen laulukilpailun vuonna 2000 ja Lappeenrannan laulukilpailun 2002, ja 2001 hän oli Martti Talvela -säätiön stipendiaatti. Vuonna 2006 Kataja voitti kolmannen palkinnon Salzburgin Mozart-kilpailussa parhaana mieslaulajana. 


Arttu Kataja on laulanut mm. Suomen Kansallisoopperassa (Matka Reimsiin, Figaron häät, Cosí fan tutte, Arabella, Andrea Chenier), Tampereen oopperassa (Lemmenjuoma, Madama Butterfly) ja Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinissa (Figaro, Masetto ja Guglielmo). Hän on vieraillut myös Hampurin valtionoopperassa, Kokkolan Oopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla, missä hän on esiintynyt mm. Taikahuilun Papagenona.


Vuodesta 2006 Kataja on kuulunut Berliinin valtionopperan solistikuntaan. Valtionoopperassa hänen tärkeimpiä roolejaan ovat olleet Kreivi Almaviva, Guglielmo, Papageno, Taddeo, Masetto, Don Fernando, Ottokar, Marcello ja Kaitsijapappi. Vuonna 2009 Kataja debytoi Kuninkaan airuena Stefan Herheimin ohjaamassa Lohengrinin uutuusproduktiossa Daniel Barenboimin johdolla. Hän lauloi myös Bretignyn roolin Massenet´n Manon-oopperan DVD-produktiossa Anna Netrebkon ja Rolando Villazonin kanssa. Lisäksi hän laulaa Haydnin Orlando Paladinon DVD-taltioinnilla René Jacobsin johdolla. Kataja on vieraillut säännöllisesti myös Toulousen Théâtre du Capitolessa (Taikahuilu, La Bohéme, Oberon) sekä Santiago de Chilen Teatro Municipalissa (Lemmenjuoma, Billy Budd).


Katajan laaja ohjelmisto kattaa Bachin, Mozartin, Händelin ja Haydnin tärkeimmät kirkkomusiikkiteokset. Hän on ansioitunut lied- ja barokkilaulaja, joka on esiintynyt lukuisilla barokkimusiikkifestivaaleilla ja levytyksissä mm. René Jacobsin kanssa. Liedohjelmistosta Kataja on laulanut erityisen mielellään Schubertin Winterreisea, jonka hän on esittänyt mm. yhdessä Ralf Gothónin kanssa vuonna 2011. 


Arttu Kataja on esiintynyt merkittävimpien suomalaisten orkesterien solistina ja työskennellyt mm. Daniel Barenboimin, Zubin Mehtan, Sir Simon Rattlen, Herbert Blomstedtin, Gustavo Dudamelin, Sascha Goetzelin, René Jacobsin, Philippe Jordanin, Juha Kankaan, Sakari Oramon, Esa-Pekka Salosen, John Storgårdsin ja Osmo Vänskän kanssa.


Kaudella 2015-16 Kataja esiintyy mm. Tampere Filharmonian, Radion sinfoniaorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Berliinin Deutsches Symphonie-Orchesterin (DSO) ja Dresden Philharmonien solistina. Hän debytoi Marcellona La Bohéme -oopperassa Berliinin valtionoopperassa sekä laulaa Leporellon roolin Mozartin Don Giovannissa Savonlinnan oopperajuhlilla kesällä 2016.
Levytyksiä:

Bach: St. Matthew Passion (Jacobs, Harmonia Mundi, 2013)

Wagner: Tristan und Isolde (Janowski/Stemme/Gould, PentaTone, 2012)

Orlando Paladino (Jacobs/Petersen/Randle, EuroArts DVD 2010)

Manon (Barenboim/Netrebko/Villazon, Deutsche Grammophon DVD 2008)

Armas Launis: Aslak Hetta (RSO, Sakari Oramo, CD Ondine 2005)

Fredrik Pacius: Die Loreley (Sinfonia Lahti, Osmo Vänskä, CD BIS 2003)